Ryanne Hoek

Praktijkhouder en logopedist/stemtherapeut, heeft zich tijdens haar opleiding en middels nascholing gespecialiseerd in het behandelen van stemstoornissen. Daarbij valt te denken aan heesheid, stemverlies, ademklachten zoals hyperventilatie, afwijkende spreekadem en stemklachten bij zangers en beroepssprekers. Zij is o.a. bijgeschoold in larynxmanipulatie, LaxVox, CVT en EVT. Daarnaast heeft zij grote affiniteit met het behandelen van volwassenen met neurologische aandoeningen, zoals afasie, dysfagie en dysartrie, en het behandelen van bijvoorbeeld afwijkende mondgewoonten middels OMFT. Tenslotte ziet zij tevens kinderen en volwassenen met articulatie- en taalproblematiek. Ryanne is aangesloten bij kwaliteitskring Logopedisten omgeving Leiden.

Astrid Verheule

Logopedist, heeft in haar loopbaan zowel in instellingen als de vrije vestiging veel ervaring opgedaan met spraak/taalproblematiek bij meervoudig beperkte kinderen. Daarnaast is zij gespecialiseerd in het stimuleren van communicatie bij (zeer) jonge kinderen en heeft zij bijscholing gevolgd op het gebied van ondersteunende communicatie bij deze doelgroep. Zij ziet deze kinderen in de praktijk en wordt frequent geconsulteerd door medische kinderopvang De Schavuiten.
Ook Astrid heeft onder andere nascholing gevolgd op het gebied van neurologische aandoeningen bij volwassenen en OMFT. Zij is tevens aangesloten bij een kwaliteitskring voor logopedisten die werkzaam zijn in de neurologische setting.

Lonneke Kuiper

Preverbaal logopedist, heeft de afgelopen jaren veel gewerkt met jonge kinderen met spraak, taalproblematiek in de vroege communicatie. Lonneke is gespecialiseerd in eet- en drinkproblemen bij jonge kinderen. Zij is tevens werkzaam in het Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp, waar zij deze doelgroep ook behandelt. Daarnaast maakt zij deel uit van het behandelteam van de prematuren polikliniek in dit ziekenhuis.

Sonja van der Lugt

Logopedist, heeft in de verpleeghuissector ruime ervaring in het behandelen van volwassenen met neurologische spraak,- taal en slikproblemen opgedaan. Sonja is tevens Parkinsondeskundige, aangesloten bij ParkinsonNet. Zij heeft ook ervaring in het behandelen van communicatieproblemen en slikproblemen bij dementie. Daarnaast is zij Master Practicioner van de Ronnie Gardiner Methode, een oefenmethode die de zintuigen en daarmee verschillende hersendelen stimuleert met als doel de samenwerking tussen linker- en rechter hersenhelft te verbeteren en de aanleg van nieuwe netwerken in de hersenen te stimuleren. Deze methode is geschikt voor mensen met bijvoorbeeld Parkinson, CVA/NAH, Dementie, MS, stress/burn out, depressie, maar ook voor gezonde ouderen!

Sluit Menu